Relatiebeheerder Winkels

 • Part Time
 • vanuit huis
 • Deze positie is vervuld
 • Salary: €2.486,- tot €3.411,-

Site Dorcas

‘For those in need!’ Samen met honderden collega’s in binnen- en buitenland én met tienduizenden vrijwilligers en donateurs zien wij om naar mensen in nood.

‘For those in need!’ Samen met honderden collega’s in binnen- en buitenland én met tienduizenden vrijwilligers en donateurs zien wij om naar mensen in nood. Dorcas heeft verspreid over het land 41 winkels die tweedehands artikelen verkopen. Onze winkels draaien helemaal op vrijwilligers. Gezamenlijk dragen zij op jaarbasis ongeveer €5 miljoen euro netto bij aan het werk van Dorcas. Bovendien dragen de winkels bij aan een circulaire economie en vormen de vrijwilligers inspirerende communities van mensen die naar elkaar omzien én plezier beleven aan hun vrijwilligerswerk.

Ben jij een echte retailman of -vrouw én goed in het begeleiden en motiveren van ondernemende vrijwilligers? Wil jij je samen met ons inzetten voor achtergestelde mensen en groepen in Oost-Europa, het Midden Oosten en Afrika? Solliciteer dan op de functie van

Relatiebeheerder Winkels

(28 – 36 uur per week)

Functie

Samen met 7 collega’s ben jij verantwoordelijk voor het begeleiden en motiveren van de besturen van de winkels en de communities van vrijwilligers die werkzaam zijn in onze winkels. Jij richt je daarbij eerst op de winkels in Noord-Holland; vervolgens wordt je werkgebied richting het zuiden uitgebreid.

Dit betekent dat je…

 • ‘Jouw’ Dorcas winkels begeleidt, faciliteert en enthousiasmeert, primair door relatiebeheer met de winkelbesturen.
 • Advies geeft over inrichting, uitstraling, beleving, samenwerking, gebruik van website en sociale media, werkmethodiek, winkelformule en taakverdeling binnen de Dorcas-winkels.
 • Zorgt voor een succesvolle samenwerking met betrokken leveranciers.
 • (Nieuwe) vrijwilligers begeleidt in de opstartfase van nieuwe winkels en bij verhuizingen of verbouwingen van bestaande winkels.
 • De RI&E en BHV organiseert en begeleidt.
 • Meedoet of leiding geeft aan interne projecten die de samenwerking verbeteren en de kwaliteit verhogen.

Jouw profiel

Ben jij toe aan een nieuwe stap in je carrière en ben je op zoek naar betekenisvol werk? Inhoudelijk vraagt deze functie het volgende van je:

 • Hbo werk- en denkniveau en stevige werkervaring in de retail.
 • Bij voorkeur kennis van en ervaring met relatiebeheer met winkels.
 • Woonachtig in de driehoek Zaandam-Gouda-Amersfoort of bereid op termijn hiernaartoe te verhuizen.
 • Als christen kun je je helemaal vinden in onze missie, visie en kernwaarden, en je bent bereid om onze gedragscode* te ondertekenen.

Dynamiek, diversiteit, enthousiasme, spanning, plezier, sociale impact… Spreken deze woorden je aan, dan hoor je thuis bij Dorcas-winkels!’ Marco Hens, Relatiebeheerder Winkels

What’s in it for you?

In deze functie krijg je de inhoudelijke uitdaging om enkele honderden ondernemende vrijwilligers te faciliteren hun winkel optimaal te runnen. Daarmee dragen zij bij aan de missie van Dorcas en bovendien aan hergebruik van goederen in Nederland. Ook vormen zij communities van mensen die naar elkaar omzien. Je komt te werken in een team van zeven professionals, in een internationale organisatie. We bieden je in deze functie veel zelfstandigheid en verantwoordelijkheid.

Je ontvangt een salaris van min. € 2.486,- tot max. € 3.411,- bruto per maand (op fulltimebasis van 40 uur) en goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een premievrij pensioen en flexibele werktijden. 2-4 dagen per maand ben je op kantoor in Almere voor overleggen. Overigens werk je vanuit huis; vaak ben je onderweg. Van Dorcas krijg je een telefoon en een laptop met daarop alle hedendaagse apps die je nodig hebt. Je rijdt in een bedrijfswagen van Dorcas.

Interesse?

We zien je sollicitatie graag tegemoet! Stuur jouw motivatie en CV op uiterlijk 11 november 2021 naar David Karelse via [email protected]. We lezen in je brief graag waarom jij vanuit je christelijk geloof bij ons aan de slag wilt gaan. Voor vragen kun je contact opnemen met Siebrand Wierda, manager van de afdeling, via [email protected] of 0652658241. David beantwoordt graag je vragen over de procedure en planning en is bereikbaar op 0682568838 of via bovenstaand mailadres.

*Alle medewerkers van Dorcas ondertekenen de Dorcas-gedragscode en zijn verplicht zich hieraan te houden. In onze gedragscode heeft de bescherming van het kind specifieke aandacht. Wij volgen hierbij de PSEA-richtlijnen (Protection Against Sexual Exploitation and Abuse). Tijdens de sollicitatieprocedure kunnen we een antecedentenscreening verrichten, inclusief referenties van voormalige werkgevers. Je vindt onze gedragscode via dorcas.nl/organisatie bij downloads.

Geen geschikte vacature gevonden? Maar je wilt wel graag bij een goed doel of non profit organisatie werken? Schrijf je dan in via het inschrijfformulier.
Call Now Button